Make your own free website on Tripod.com
MUAFAKAT RESOURCES MARKETING
KOLEKSI JEJAK RASUL 1 (15 VCD)
Anda Pernah Mendengarnya, Anda Pernah Melihatnya, Menggemparkan Dunia Penyiaran Tanah Air. Grafik dan Audio yang memakan masa dan perbelanjaan jutaan ringgit kini dapat anda nikmati melalui Koleksi VCD di ruang tamu rumah anda sendiri. 15 vcd yang sarat dengan rakaman pengembaraan oleh krew TV3 yang memakan masa selama 104 hari dan memakan belanja jutaan ringgit,disiarkan kali pertama pada tahun 1995 dan mendapat rating tertinggi dalam sejarah dunia penyiaran tanah air.
Harga : RM 199.00

Untuk keterangan lanjut

DIARI WANITA SOLEHAH (9 VCD)
Penyampai :
Yg. Bhg. Dato' Dr.Mashitah Ibrahim

Merupakan sebuah dokumentari berbentuk pendidikan dan pengetahuan. Diari Wanita Solehah mendedahkan pelbagai perkara mengenai perjalanan kehidupan seorang wanita bermula dari segumpal darah sehingga kembalinya ke rahmatullah. Dokumentari ini dipaparkan berpandukan konsep teori dan praktikal bersama gabungan pelbagai efek,visual,lakunan,grafik dan sebagainya. Pelbagai topik menarik dikupas melalui dokumentari ini.

Harga : RM 205.00
Untuk keterangan lanjut

 

PELAJARAN ASAS TAJWID & MEMBACA AL-QURAN (18 VCD)
Penyampai :
Yg. Bhg. Dato' Hj Hassan Azahari
Pelajaran Asas Tajwid dan Membaca Al-Quran mengikut kaedah Rasm Uthmani merupakan satu anugerah kepada seluruh umat islam disampaikan oleh Yg.Bhg.Dato'Hj.Hassan Azahari seorang tokoh yang tidak asing di kalangan umat islam di negara ini. Beliau yang juga merupakan penerima Tokoh Maal Hijrah Kebangsaan 1423H.VCD yang didatangkan dalam dua bahagian membincangkan mengenai asas tajwid secara mendalam.
Harga : RM360.00
Untuk keterangan lanjut

 

KE ARAH HAJI MABRUR (5VCD)
Penyampai :
Tuan Haji Md.Daud Che Ngah
Disampaikan oleh Tuan Haji Md.Daud Che Ngah, bekas Pengurus Besar Bimbingan, Lembaga Urusan Tabung Haji. Mengupas isu-isu mengenai haji dan umrah bagi melengkapkan diri dengan pelbagai urusan haji bagi maksud mendapat Haji Mabrur.
Harga : RM 160.00
Untuk keterangan lanjut
BIMBINGAN MEMBACA MUQADDAM AL-QURAN (6 VCD)
Penyampai :
Yg.Bhg.Ustaz Hj.Hassan Mahmud Al-Hafiz
Mengandungi 6 vcd yang lengkap dengan sebuah buku sebagai panduan. Dimuatkan dengan pelajaran cara mengeja dan cara-cara menyambungkan ayat bacaan Juzuk Amma (ayat lazim). Kita boleh mempelajari dan mengulangkaji hukum-hukum tajwid menerusi program ini. Program ini juga dibuat agar setiap Orang Islam dapat memperbetulkan bacaan-bacaan di dalam sembahyang 5 waktu dan surah-surah pendek.
Harga : RM 180.00
Untuk keterangan lanjut
CARA CEPAT BELAJAR MEMBACA AL-QURAN IQRA' (18VCD)
Penyampai :
Yg.Bhg.Ustaz Hj. Mohd Yusof Bin Md. Jam
Kaedah yang terbukti pantas mudah & pratical mengatasi masalah buta Al-Quran. Sesuai untuk semua peringkat usia dan boleh digunakan dirumah, tadika & sekolah. Telah diuji & di akui terbaik oleh Kementerian Pendidikan Malaysia dan dijadikan panduan pengajaran sejak tahun 1995 di seluruh sekolah rendah..
Harga : RM 330.00
Untuk keterangan lanjut
BIMBINGAN FARDU'AIN (7 VCD)
Penyampai :
Yg.Bhg.Ustaz Hj.Hassan Mahmud Al-Hafiz
Produk khusus untuk semua umat islam mencakupi pelbagai aspek, hukum-hukum dan praktikal Solat wajib dan Sunat. Merangkumkan 3 dalam 1 mengupas bab-bab Fardhu' Ain, Sunat dan Fardhu Kifayah. Moga segala amalan kita di berkati ALLAH s.w.t.
Harga : RM 220.00
Untuk keterangan lanjut